11.04.24 

ImageМіжнародний аеропорт "Херсон", який було знищено під час окупації, оприлюднив фото теперішнього стану пасажирського терміналу.

"Аеропорт сьогодні! Подивилися на вікна терміналу. Ще стоять на місцях, але без скла, залишки рам з м'якого алюмінієвого сплаву деформовані і знаходяться під завалами", – повідомили у аеропорту.

Адміністрація запросила тих, кому не байдужий аеропорт "Херсон", долучитися до розбирання завалів та прибирання сміття, що залишилося після звільнення від окупантів. Охочим долучитися до цього варто звернутися до Херсонського обласного центру зайнятості.

Міжнародний аеропорт "Херсон" у селі Чорнобаївка був зруйнований під час російської окупації.

Територія аеропорту "Херсон" була захоплена росіянами на початку повномасштабного вторгнення. Росіяни намагалися використати це місце як плацдарм для подальшого наступу на інші регіони України. На його території окупанти розміщували військову техніку, зберігали там снаряди та боєприпаси.

Відходячи, окупанти підірвали декілька місць, які були облаштовані для перебування військових, лишивши після себе розгромлені будівлі, техніку, боєприпаси тощо.

Обставини руйнування міжнародного аеропорту "Херсон" розслідуються в межах кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Джерело Ліга