14.03.22 

ImageСлужба безпеки України офіційно звертається до громадян щодо заборони використання БПЛА в період воєнного стану.

Про це повідомляють в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Відомо, що на території Львівської області правоохоронці фіксують випадки, коли громадяни незаконно запускають безпілотні літальні апарати, не узгоджуючи свої дії з правоохоронними органами.

"Служба безпеки України попереджає про заборону проведення польотів БПЛА та легких літаків над м. Львів та Львівською областю. Запуск БПЛА та легких літаків проводяться виключно з погодження Служби безпеки України у Львівській області", — йдеться в повідомленні.

В Службі безпеки наголосили, що не дозволені польоти безпілотних літальних апаратів будуть вважати шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога, а їх оператори та власники будуть притягнуті до відповідальності. "Вимоги пункту 4 розділу ІІ Правил використання повітряного простору, а саме – "польоти безпілотних повітряних суден масою до 20 кг включно виконуються без подання заявок та отримання дозволів на використання повітряного простору" — під час воєнного стану не діють.", — наголошують правоохоронці.

Порушення вимог до запуску безпілотників передбачає притягнення до відповідальності за статтями 109, 110, 111, 112, 113, 114 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, / Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України/ Державна зрада/ Посягання на життя державного чи громадського діяча/ Диверсія/ Шпигунство).

Джерело Comments.ua