19.03.22 

ImageКерівництво  "Антонова" саботувало порятунок найбільшого у світі літака "Мрія". Літак був знищений внаслідок боїв за аеропорт Гостомель.

Про це заявив головний пілот "Мрії" Дмитро Антонов на своєму youtube-каналі.

"Непрямі причини, чому літак залишився в Гостомелі, тому що не було рішення про перегін літака в будь-яке місце. У будь-яке місце. Нехай це буде найближчий аеропорт, де ми були Жешув. Лейпціг. Чому Лейпціг? Та тому, що ще 26 січня було звернення до нашого великого керівника державного підприємства "Антонов" представників NATO NAMSA (Агентство з підтримки та постачання — ред), які працюють через компанію Antonov Logistics Salis, про те, що пропонують нам, у світлі майбутніх подій, з усіма персоналом, екіпажем, запчастинами — відповіді на це питання не було", — сказав він.

"І далі відповідно перед війною не було ухвалено рішення про перегін найбільшого літака "Мрії" і наших маленьких літаків Ан-28, Ан-26, Ан-74. Я вважаю, що, наприклад, не було прийнято рішення про перегін тому, що був відсутній топ-менеджмент нашої компанії, який бадьоренько, за два тижні до війни, весь поїхав до Лейпцигу і окупував, до війни ще, офіс Antonov Logistics Salis. Думайте. Вирішуйте. Тут є, де знайти причини, зв'язку з Російською Федерацією і все, все інше. Я сподіваюся ті, хто відповідальний за ці питання прийме мої слова до уваги. Я готовий показати, розповісти про деякі нюанси нашого життя", - зазначив Антонов.

 

Джерело gazeta