09.04.22 

ImageЗ початку війни щонайменше десять разів російські війська за допомогою реактивних систем залпового вогню ("Град" та "Смерч") обстріляли Миколаївський міжнародний аеропорт. 28 березня ракети майже повністю знищили летовище. 

Про це розповів начальник управління патрульної поліції у Миколаївській області Віталій Даніла.

Зі слів Віталія Даніли, Миколаївський аеропорт намагалися захопити війська РФ і навіть на декілька годин їм це вдалося.

"Спільно з теробороною, спецзагоном “КОРД” і патрульною поліцією, ми відбили аеропорт. Після чого, коли військові РФ зрозуміли, що не зможуть його захопити, прийняли рішення про знищення. Ми цю інформацію розуміли й тому заздалегідь передбачили такі заходи, що там не перебував особовий склад, але ми його контролювали", — каже Віталій Даніла.

Під час бомбардування в будівлі не було людей, ніхто не постраждав.

Основна будівля аеропорту, термінал, диспетчерська вежа не підлягають ремонту.

ImageЗі слів виконуючого обов'язки генерального директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Петра Кизима, завдані збитки ще не рахували.

"На даний час ми не можемо зробити експертизу. Може, пошкоджені, може, не пошкоджені електромережа та комунальні різні мережі. Усе на даний час перебуває в аварійному стані. Поки не відпрацюють співробітники ДСНС ми не можемо зайти в той же термінал", — говорить Петро Кизим.

Яким був аеропорт до бомбардування пам'ятає таксист Володимир Зубович.

"Синенький, облицьовані панелі, зі всіма буквами. А зараз цілий проліт зруйнований. Привозив сюди людей, забирав звідси. Сам не літав. Але знаю. люди літали й в Єгипет, і Туреччину, і до Києва були рейс", — розповідає Володимир Зубович.

Джерело Суспільне