18.04.22 

ImageВ 93 ОМБр розказали, як і чим збили російський гвинтокрил Ка-52 на Харківщині.  

"Шкода було «Стінгера» на них витрачати, тому російський гвинтокрил Ка-52 збили звичайною "Іглою", - офіцер 93 бригади Холодний Яр на ім’я Ярослав розповів деталі збиття гелікоптера на Харківщині і показав фотографії з дрона.

"Вночі ворожі гелікоптери заходили дуже низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову. І хлопець-зенітник, прикомандирований до мого підрозділу, випустив по них дві ракети. Одна, щоправда, потрапила у теплову пастку, а інша збила Ка-52. Він впав. Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали. 

ImageОскільки вертоліт впав досить далеко від наших позицій, ближче до окупаційних військ, ми змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше. 

Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів", - повідомили на сторінці фейсбук бригади. 

Нагадаємо. Вночі 15 квітня "холодноярці" збили російський вертоліт Ка-52