19.04.22 

ImageЩоб не забували: сестри з Кривого Рогу створили мультфільм про знищений літак "Мрія". 

Оля та Юля Ткач – авторки мультфільму про найбільший у світі літак "Мрія", який знищили росіяни. Нещодавно його опублікували на сторінці компанії "Антонов

Росіяни знищили літак на аеродромі "Антонов" в Гостомелі 27 лютого. Але можна знищити літак, та неможливо вбити українську мрію.

Про це дівчата з Кривого Рогу й зробили короткий мультфільм. 

Миттєвої реакції від компанії не було, але мисткині не засмутилися та займались промоцією ролика  власними силами. Про це вони розказали у коментарі  для "УП. Життя".

Оля навчається у двох вишах, зокрема у Харківському університеті імені Ярослава Мудрого. У день, коли вона верталась з сесії, знищили "Мрію".

"Малює моя сестра, вона навчається на графічного дизайнера. Ми ділимось ідеями, а тоді виникає творчий симбіоз – я пишу сюжети, монтую, вона реалізує малюнок.

27 лютого, коли в Гостомельському аеропорту знищили найбільший літак , у мене одразу виникла ідея, що я хочу зробити візуальний культурний продукт, аби про "Мрію" не забували, її бачили та пам'ятали", – розказує Ольга.

Того ж дня дівчата приступили до роботи: обговорили та почали реалізовувати сюжетну лінію про літак. Це стало свого роду подарунком від них компанії "Антонов". 

Робили мультфільм близько місяця. Коли вже все було готове, дівчата надіслали свій подарунок на скриньку пресслужби компанії. Кілька тижнів не отримували жодної відповіді, але їх це не засмутило.

Вони також опублікували ролик у себе на сторінках, додали реквізити для фінансової допомоги компанії на відбудову нової "Мрії". 

А ще – знайшли пілота Дмитра Антонова та показали свій твір про найбільшого залізного птаха. Від нього отримали лаконічну, але приємну відповідь-подяку.

"Дякую, ще не вмерли в Україні талановиті люди", – написав Дмитро.

Тиждень тому компанія відповіла подякою та за кілька днів його опублікували в соціальних мережах.