02.05.22 

ImageАвіакомпанія “Міжнародні Авіалінії України” досягла домовленостей з надання у мокрий лізинг середньомагістрального літака Boeing 737-900 латвійському перевізнику airBaltic.

З 1 травня повітряне судно та екіпажі української авіакомпанії базуватимуться в аеропорту м.Рига для обслуговування партнерської мережі польотів, повідомила прес-служба авіакомпанії.

Повітряне судно МАУ забезпечить сполучення на низці європейських напрямків airBaltic. Зокрема літак заброньований на рейсах до Берліна, Мадрида, Брюсселя, Осло, Копенгагена та ін. У операційній роботі літака МАУ на маршрутах партнерів буде задіяно 4 екіпажі українського перевізника (усього 28 чол). Повітряне судно здійснюватиме рейси зі збереженням корпоративних кольорів та лівреї МАУ так само, як і екіпажі - працюватимуть у оригінальній уніформі власної компанії. Відповідно до умов контракту на кожному рейсі літака МАУ на маршрутах airBaltic буде присутній сервіс-представник латвійського перевізника.

"Ми щиро радіємо, що наші європейські партнери допомагають як українській державі, так і бізнесу з чіткою, абсолютно прозорою підтримкою України. Це особливо актуально на тлі нещодавнього рішення Комплаєнсу МАУ не передавати в мокрий лізинг свої літаки операторам, які продовжують польоти до рф. Нехай це звужує обсяг можливостей, але цілком відповідає нашій моралі", - зазначив CEO МАУ Євгеній Дихне.

Кінцевий термін оперування літака МАУ у флоті airBaltic наразі уточнюється партнерами. Технічне обслуговування Boeing 737-900 у складі флоту airBaltic здійснюватиметься іноземними підрядниками МАУ. Українська авіакомпанія, як багаторічний сертифікований експлуатант IOSA, забезпечуватиме роботу згідно усіх міжнародних стандартів експлуатаційної безпеки.