03.05.22 

Фото Сергія ІвановаФото Сергія ІвановаХарківський авіазавод за свою 95-річну історію вже вдруге переживає війну.

Директорський будиночок, у якому ще в 30-ті роки минулого століття працював перший директор Костянтин Калінін, сьогодні виглядає як за часів Другої світової війни, пише прес-служба підприємства.

Також багато корпусів, понівечені обстрілами, залишилися без вікон, дверей та з обваленими стінами.

Харків обстрілюють щодня вже третій місяць, але ХАЗівці не залишили своє підприємство. Весь цей час група добровольців під керівництвом Сергія Іванова виходить на розчищення завалів. Спочатку працівники авіазаводу евакуювали архіви, носії інформації, оргтехніку, обладнання і закрили вікна у частині приміщень. Зараз триває робота по впорядкуванню території.

Також організувалася група працівників, які запустили виробництво. ХДАВП продовжує отримувати замовлення і намагається їх виконувати, виготовляти і відвантажувати продукцію. Загін територіальної оборони із ХАЗівців посилено охороняє авіапідприємство, а волонтерський підрозділ забезпечує харків’ян гуманітарною допомогою. 

А тим часом на центральній клумбі ХДАВП зацвіли барвисті тюльпани, цвітуть дерева, з кожним днем з’являється все більше зелені. Відроджена природа надихає і утверджує в вірі, що Україна переможе і ми обов’язково відновимо підприємство, місто і усю країну.