17.05.22 

ImageГотуючись до сімейних подорожей на автівці з дитиною варто потурбуватися про комфорт малечі. Важливо впевнитися не тільки в зручності сидіння, а й у безпеці маленького пасажиру. Один з кращих помічників в цьому питанні – автокрісло Chicco. А щоб покупка виявилася максимально приємною та корисною, варто взяти до уваги наступні рекомендації.

Чому автокрісло так важливе

Звичайні паски безпеки не розраховані на маленьких дітей: під час екстреного гальмування або крутого повороту дитина може травмуватися. Автокрісло – це спеціальне пристосування для дітей до 12 років. 

Функції, що виконують дитячі автокрісла, незамінні:

  • утримують шию та голову дитини під час різкого маневрування;
  • запобігають травмуванню маленького пасажира під час небезпечних ситуацій на дорозі;
  • надійно фіксують корпус та не дають йому опинитися за межами транспортного засобу.

На відміну від стандартний автомобільних сидінь, автокрісла сконструйовані з урахуванням особливостей будови тіла малюка. Варто зазначити, що автокрісло – це не примха, а обов’язковий елемент, наявність якого регулюється на законодавчому рівні. І не дарма, адже в 90-95% випадків саме завдяки кріслу вдається врятувати здоров’я та життя дитини під час ДТП.

Чому саме Chicco

Конструктори італійської компанії ретельно розробили форму та дизайн автокрісел та використали у виготовленні матеріали високої якості. Усе це гарантує комфорт та захист дитини під час поїздок. Купуючи вироби ТМ Chicco, батьки отримують такі переваги: 

  • комфорт;
  • надійність кріплення;
  • простоту встановлення;
  • безпеку.

А для того щоб правильно обрати модель, варто враховувати вагу та зріст малюка. Асортиментна лінійка Chicco складається з моделей таких вікових груп: 

  1. 0+. Ці конструкції підходять для транспортування діточок від народження до 1 року (масою до 13 кг). Конструкція розміщується на задньому сидінні у протилежному до руху напрямку. 
  2. 0+/1. Ця категорія товарів складається з виробів для дітей до 4 років (маса до 18 кг).
  3. 0+/1/2/3. Моделі цієї вікової групи універсальні. Вони «зростають» разом з дитиною: автокрісла регулюються з урахуванням ваги та зросту пасажира. Підходять як до немовлят, так і для дітей 12 років (до 30 кг).
  4. 1/2/3. Ще одна серія автокрісел універсального призначення. Вироби можна використовувати для дітей у віці від 9 місяців до 12 років. Вагове обмеження 9-36 кг.
  5. 2-3. Такі моделі підходять малюкам від 3 років. Оптимальні показники ваги 15-36 кг.
Image

Як встановити автокрісло Chicco

Під час встановлення дитячого сидіння використовуються штатні паски безпеки. Якщо автомобіль було зібрано після 2011 року, скоріш за все він укомплектований системою Isofix, Latch або SuperLatch. Це парні металеві скоби пов'язані з кузовом автомобіля. Вони призначені для жорсткої фіксації: при аварійних ситуаціях автокрісло не змінює положення всередині транспортного засобу.

Image

При кріпленні автокрісла за допомогою системи Isofix помилки виключені. У цьому випадку фіксація на металеві скоби краще, ніж кріплення за допомогою ременів безпеки.