18.05.22 

ImageНад Вінницею у середу з 11:00 до 12:00 літали літаки - це прощання з загиблим пілотом.

Пара літаків-винищувачів Су-27, які несуть бойове чергування у регіоні, кількома проходами над обласним центром віддали останню шану загиблому льотчику-штурмовику, 25-річному капітану Сергію Пархоменку.

- Російські окупанти вже вісімдесят четвертий день ведуть підлу загарбницьку війну на нашій рідній землі. У цей період українські захисники й захисниці довели, що росія неспроможна вести успішні наступальні бойові дії як на суші, так і в повітрі, - зазначив, звертаючись до рідних і близьких загиблого, а також усіх присутніх на церемонії прощання з героєм, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. - Сьогодні над цим містом літають військові літаки - це українські льотчики відають останню шану Сергію. І кожен час, кожну хвилину вони продовжують виконувати бойові завдання.

Командувач розповів присутнім, що 14 травня, під час виконання бойового завдання, героїчно загинув командир авіаційної ланки бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова капітан Пархоменко Сергій Ігорович. Разом із побратимами він розробляв нові підходи в тактиці застосування авіації в сучасних умовах війни, був душею авіаційного підрозділу, командиром-лідером, який вів у бій свій підрозділ.

2 травня указом Президента капітана Сергія Пархоменко нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Джерело Суспільне