23.05.22 

ImageУ Польщі створюють спільне підприємство для ремонту та оновлення застарілих гелікоптерів радянського виробництва за технологією "Мотор Січі".

Про це стало відомо з інтерв’ю директора з продажу компанії DM-MSB sp. z o.o. Збігнєва Дзяловського польському виданню Defence24.pl, пише Мілітарний.

Спільне підприємство займатиметься ремоторизацією та модернізацією вертольотів сімейства "Ми" за технологією української компанії "Мотор Січі".

Модернізація вертольотів буде здійснюватися в новому підрозділі компанії DM-MSB sp. z o.o. – Центрі модернізації вертольотів.

"Очевидно, що Ми-2 – це гелікоптери із застарілими льотними та експлуатаційними параметрами, але після запропонованої модернізації ми отримуємо продукт із сучасними високими характеристиками на світовому рівні, за ціною в 3-5 разів нижчою", – зазначив Збігнєв Дзяловський.

За словами представника польської компанії, гелікоптер MSB-2 з двигунами Ai-450, новою авіонікою, лопатями несучого і хвостового гвинта має абсолютно нові льотні та експлуатаційні характеристики.

Вертоліт має нове розташування пасажирської та вантажної кабіни. Витрата палива на 30% нижча, вища потужність, ресурс двигуна має до 5000 годин. Оновлені гелікоптери можуть випускатися в наступних версіях: медична, VIP, протипожежна та інші.

Наразі у польської компанії DM-MSB є 3 локації для створення такого центру, рішення про те, де розгорнути виробництво, буде прийнято найближчим часом.

Нове спільне підприємство займатиметься не лише модернізацією гелікоптерів, а і виробництвом багатьох компонентів, які необхідні для цієї діяльності.

Центр модернізації вертольотів планує тісно співпрацювати з компаніями польської оборонної промисловості.