01.06.22 

ImageГП "Антонов" заявило про відмову від Сертифікатів типу літаків "АН", виданих Авіарегістром Міждержавного авіаційного комітету (АР МАК), та про припинення виконання обов’язків утримувача цих сертифікатів.

Ці дії було виконані у зв’язку з веденням воєнних дій російської федерації проти України та згідно з Указом Президента України від 23 лютого 2021 року №70/2021 "Про вихід України з міжнародних договорів, що укладені в рамках Співдружності Незалежних Держав", у тому числі з Угоди про цивільну авіацію та використання повітряного простору, повідомила прес-служба підприємства.

Одночасно ДП "Антонов" повідомив, що для всіх літаків "АН" Державною авіаційною службою України – уповноваженим органом в галузі цивільної авіації України, держави розробника і виробника літаків "АН", видані відповідні Сертифікати типу. ДП "Антонов" продовжує виконувати обов’язки утримувача цих Сертифікатів у повному обсязі згідно з міжнародними стандартами та рекомендованою практикою ІКАО, окрім літаків "АН", які зареєстровані або експлуатуються в рф та в Республіці Білорусь.

Відповідні листи-повідомлення надіслані Голові АР МАК, а також експлуатантам літаків "АН".