05.06.22 

ImageМЗС РФ зажадало від США пояснень, чому Вашингтон ніби порушив контрактні зобов'язання та включив у новий пакет військової допомоги Україні вертольоти Мі-17, які раніше Росія передала американській стороні для Афганістану.

Про це йдеться у коментарі офіційного представника дипвідомства Марії Захарової, опублікованому на сайті міністерства 3 червня.

"Таке розуміння було юридично закріплене у відповідному контракті та сертифікаті кінцевого користувача, де чорним по білому зазначено, що згадані вертольоти мають бути поставлені до Ісламської Республіки Афганістан для її збройних сил. Тільки так і ніяк інакше. Однак ці юридичні обмеження, як ми бачимо, не є перешкодою для Вашингтона у його нестримному прагненні накачати зброєю Київ", — йдеться у коментарі.

Офіційний представник МЗС Росії також акцентувала увагу на тому, що посольство Росії в США вже вимагало пояснень того, що сталося біля Білого дому, але чіткої відповіді не отримало. Крім цього, МЗС Росії також спробувало вимагати пояснень у Пентагону.

Цікаво, що країна-агресор, яка плює на всы норми мыднародного права, ща має наглість у кого-то щось вимагати. Нехай пишуть у "Спортлото".

А тим часом Мі-17 для України завантажується на C-17 Globemaster III на базі ВПС Девіс-Монтан, Арізона.

Раніш повідомлялось, що новий пакет військової допомоги США включає ще 4 вертольоти Мі-17. У середині травня повідомлялось, що США передали Україні ще три вертольоти Мі-17, таким чином із 16 запланованих вертушок було доставлено 9.