24.06.22 

Image10 безпілотних комплексів оперативно-тактичного рівня отримають досвідчені пілоти ЗСУ

Благодійний фонд допомоги ветеранам та військовим "Повернись живим"придбав 10 безпілотних комплексів PD-2 із пересувними наземними станціями, загальною вартістю приблизно у 300 000 000 гривень, або 8,5 мільйонів доларів.

Ось що повідомили на сторінці фейсбук Фонду:

За ці по-справжньому великі НАРОДНІ кошти Фонд купив:

— 20 літаків PD-2;

— 10 автівок-наземних станцій, переобладнаних у пересувні командні пункти управління.

І це — перемога державного рівня та кожного з вас, тому що:

PD-2 — це багатоцільові, найперше, РОЗВІДУВАЛЬНІ безпілотні комплекси вітчизняного виробництва. Розроблені українськими "UkrSpecSystems", вони не просто зконструйовані нашими — вони буквально зроблені в Україні.

Ці безпілотники — одні з кількох БПЛА українського виробництва з радіусом польотів у понад 200 кілометрів. PD-2 має двигун внутрішнього згоряння, відтак, у порівнянні з електричними літаками, долає значно більші дистанції.

Сумарна протяжність маршруту PD-2 (на одному баку!) може сягати 1000 і більше кілометрів.

Для взлету PD-2 не потрібен аеродром. Ці БПЛА мають шасі і злітають ВЕРТИКАЛЬНО.

PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. До пів дня розвідки — це ТОП. Ні, це вогонь!

БПЛА обладнані якісним цільовим навантаженням. Їхні камери (ВЛАСНОГО виробництва) мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі і збільшення на денній камері до 30 крат. Що це дає? PD-2 може ЧІТКО визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів

 PD-2 використовує військові стандарти зв'язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ), максимально захищений від дії ворожого РЕБу, і це робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування.

PD-2 автоматично відслідковують переміщення цілей. Якщо, скажімо, російський танк буде рухатися у кадрі — камера БПЛА автоматично може рухатися за ним.

А тепер, певно, НАЙГОЛОВНІШЕ. Ці комплекси, так, всі 10, потраплять до рук досвідчених, професійних пілотів. І тут все просто: PD-2, придбані за мільйони народних грошей, — це безпілотники ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧНОГО рівня. Їх НЕ МОЖНА використовувати в неумілих руках і на будь-які цілі. PD-2 коригуватимуть стратегічно важливі удари, що їх здійснюватимуть, зокрема, «Точка-У» та американська ракетна артилерійська система HIMARS.

Дякуємо за підтримку! І рухаємося далі Вже зовсім скоро покажемо вам результати роботи PD-2 на передовій й розкажемо про наш новий масштабний проєкт.

Команда Фонду "Повернись живим"