27.06.22 

ImageВідомий актор Шон Пенн допомагає Україні отримати від США літаки-винищувачі.

Журналіст Джим Акоста в ефірі CNN поспілкувався з українськими пілотами та актором.

Говорили про необхідність надання військової допомоги українським Повітряним силам якнайшвидше.

“Це не надто велике питання, це дуже практичне питання. Якщо буде можливість вражати російські літаки це буде значна допомога американської влади“, – сказав Шон Пенн.

На запитання журналіста щодо того, що у Вашингтоні вважають таку допомогу потенційною загрозою до ескалації, актор відповів, що щодня в Україні гинуть люди, і така допомога тільки допоможе зупинити війну.

“Я не дотримуюся такої думки, ми сказали, що допомагатимемо Україні, ми допомагаємо до цього дня. Те, що відбувається в Україні – це вже і є широка ескалація. Якщо буде ухвалено відповідне рішення, головне питання як довго триватиме його імплементація“, – сказав він.

В інтерв’ю CNN український пілот з позивним “Moonfish” розповів, що у протистоянні “повітря-повітря” російські пілоти мають більш сучасне обладнання.

“Ми віримо в те, що якщо США нам допоможуть ми зможемо краще протистояти ворогу. Таке обладнання (американські літаки, – ред.) дозволить зупинити російську навалу“, – казав український пілот.

Нагадаємо. Два конгресмени, Адам Кінзінгер та Кріссі Гулахан, внесли законопроєкт про навчання українських льотчиків та екіпажів на військових авіаційних засобах США.  Обидва конгресмени - ветерани Військово-повітряних сил США. Вони представили законопроєкт про підготовку навчання українських льотчиків та членів екіпажів на американських літаках, включаючи винищувачі F-15, F-16 та іншіх повітряних платформах.

Джерело Мілітарний