27.06.22 

Image24 червня відбулося спільне засідання Антикризової Ради громадських організацій України та Правління УСПП.

Як повідомила прес-служба АО "ФЕД", були обговорені питання взаємодії структурованих об'єднань та організацій підприємців, промисловців та роботодавців з органами державної влади з розв'язання актуальних проблем відновлення економічної діяльності підприємств та створення умов для збереження трудового потенціалу у воєнний період.

Участь в заході взяли і виступили, серед інших, з промовами заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Тихонов та Голова Укрпрофавіа Ярема Жугаєвич.

Під час виступу Голова Укрпрофавіа Ярема Жугаєвич наголосив на необхідності якнайшвидше відновити експорт продукції авіапромислових підприємств на виконання раніше взятих ними на себе зобов’язань за контрактами. Він підкреслив, що не припустимо через бюрократичні процедури зупиняти цілу високотехнологічну галузь, яка дає вагомий мультиплікаційний ефект для всієї економіки України. Це валютні надходження для держави в такий надзвичайно складний період, репутація і престиж України.

Також Ярема Жугаєвич акцентував увагу учасників заходу на неприпустимості ліквідації Мінстратегпрому України, бо інакше це буде означати подальший курс на деіндустріалізацію України і перетворення її на сировинний придаток. Він вважає, що міністерство має бути збережено і відповідні зміни до Загального Плану трансформації виконавчої влади в Україні повинні бути враховані.