15.07.22 

Image13 липня учасники Асоціації «Укравіапром» зібрались на нараду 

Збільшення експорту авіапромислової продукції, релокація деяких підприємств забезпечить роботою тисячі працівників аерокосмічної галузі та сталі надходження податків до держбюджету.

Як повідомили на сторінці фейсбук FED JSC, ці питання обговорили 13 липня українські авіапромисловці під час наради, в якій взяв участь Президент Асоціації «Укравіапром» Віктор Попов. Президент «Укравіапрому» виступив перед учасниками наради, розповів про поточну ситуацію на підприємствах та в галузі в цілому, про проблемні питання, які намагається розв’язати Асоціація спільно з Профспілкою та Об’єднанням роботодавців. 

Насамперед це забезпечення підприємств галузі роботою в умовах воєнного стану, питання релокації підприємств, а також вирішення питання із дозволами на експорт продукції. Віктор Попов подякував усім присутнім за те, що у цей важкий час для країни кожен на своєму «бойовому посту» і допомагає державі, галузі та працівникам.

У заході також взяли участь Голова Об'єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України Володимир Коробов та Голова Профспілки авіабудівників України Ярема Жугаєвич, який модерував нараду. Щодо змін в трудовому законодавстві доповіла заступниця Голови ПАУ Каріна Плахова. Вона, зокрема торкнулася актуального питання допомоги по частковому безробіттю для підприємств, що входять до складу ДК «Укроборонпром».

Учасники також заслухали інформацію щодо результатів роботи відеоконференції Industry ALL – Європа. Зазначене профспілкове об’єднання об’єднує європейські профспілки промислових галузей. З отриманням Україною статусу кандидата до вступу у ЄС, українські профспілки отримали можливість стати членами такого європейського об’єднання. 

Також учасники наради обговорили питання поточного стану процесу корпоратизації підприємств галузі. Наприкінці заходу було розглянуто питання щодо оздоровлення дітей працівників галузі під час літньої оздоровчої кампанії.