26.07.22 

ImageХарківське державне авіаційне виробниче підприємство продовжує співпрацю з єгипетськими партнерами, для яких до війни ХАЗ ремонтував літаки Ан-74.

Про це розповів Гендиректор ХГАПП Олександр Кривоконь.

"Ми продовжуємо співпрацювати з Єгиптом. Ми уклали вже з єгиптянами протокол намірів і угоду. Ми плануємо створювати в них сервісний центр. Є приватний інвестор, який хоче все це робити. Вони мають показати майданчик, де це буде. І ми починаємо створювати академію технічного обслуговування, навчальний центр," - сказав він. - "25 лютого мав прибути в Харків літак Єгипетських ВПС для сервісу. Наразі ми плануємо закінчити сервіс цього літака в Каїрі. Будуть направлені люди та обладнання, щоб закінчити ці роботи".

Також Олександр Кривоконь повідомив, що після завершення війни, по-перше, планується відкрити сервісний центр в Єгипті та одному з українських міст. По-друге, є плани зробити ще один сервісний центр у Казахстані.

"У Єгипті ми плануємо робити сервіс не тільки машин Ан-74, а всього сімейства антонівських літаків. В країнах Азії та Африки велика кількість літаків Ан. У зв’язку з санкціями стосовно російської федерації у власників літаків є значні проблеми із сервісом та запасними частинами. Тому вони звертаються в Україну, на наше підприємство, щоб ми могли взяти на себе роботи по їх відновленню та обслуговуванню" - розповів Гендиректор ХГАПП.

У грудні 2021 гоку повідомлялось, що фахівці харківського підприємства реанімували в Єгипті літак Ан-74Т-200А, який постраждав під час аварійної посадки в 2016 році. Після цього єгипетський Ан-74 мав прилетіти на авіапідприємство до Харкова для контрольно-відновлювальних робіт.

Джерело Думка