29.09.22 

ImageУкраїнська делегація, очолювана головою Державіаслужби, взяла участь в сесії Асамблеї ІКАО 

На 41-й сесії Асамблеї ІКАО, українська делегація, яку очолює Голова Державіаслужби Олександр Більчук, звернулась до присутніх з приводу безпрецедентних порушень російською федерацією Чиказької конвенції під час військової агресії в Україні.

Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Юлія Ковалів, від імені української делегації повідомила про масштаби руйнувань та наслідків не тільки для цивільної авіації України, але й усього цивілізованого світу. 

Наша делегація закликала Асамблею вжити всіх можливих заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за скоєні злочини та підтримати резолюцію. Резолюція містить вичерпний перелік порушень з боку Росії та буде обговорюватися на засіданнях Асамблеї.

Цитата з виступу Юлії Ковалів від імені української делегації:

“Небо над Україною залишається небезпечним.

Та навіть тепер, за цих обставин, українські авіалінії продовжують працювати за кордоном. Ми продовжуємо дотримуватися Чиказької конвенції. Наші інженери продовжують працювати над новими проєктами. Наші пасажири очікують на можливість полетіти додому, щойно це буде безпечно. Немає сумніву, що українська авіаційна галузь розвиватиметься, попри всі виклики, з якими ми стикаємося через дії країни агресора.

Ми закликаємо Делегації підтримати нашу Резолюцію.”