28.10.22 

ImageМіжнародний аеропорт Ужгород стане хабом для авіатехніки рятувальників. Підписано меморандум стосовно діяльності спеціальної авіації ДСНС

Із початку війни авіатори ДСНС працюють в усіх напрямках – беруть участь у ліквідації загорань, транспортуванні травмованих внаслідок обстрілів людей, перевезенні гуманітарної допомоги. І Ужгород через своє географічне розташування став дуже зручним місцем для дислокації літаків і гелікоптерів оперативно-рятувальної служби.

Відтак тут вирішили створити європейський хаб із пожежогасіння та авіаційного забезпечення цивільного захисту.

Відповідний меморандум підписали сьогодні в обласному центрі під час заходу за участі голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Крука, начальника обласної військової адміністрації Віктора Микити й виконувача повноважень голови Закарпатської облради Андрія Шекети.

Зокрема, документом передбачається розгортання діяльності спеціальної авіації ДСНС на території міжнародного аеропорту «Ужгород» для функціонування хабу, підтримку в забезпеченні польотів і допомогу в розвитку інфраструктури держслужби на території летовища, а відтак – забезпечення потреб цивільного захисту області авіаційними силами і засобами ДСНС України.