18.11.22 

ImageУкраїнці втратили можливість користуватись авіакомпаніями рідної країни, але не припинили подорожі світом. Нерідко виникає потреба вирушити в іншу країну по роботі, з волонтерською місією або для того, щоб відвідати рідних. 

З сусідніх європейських країн можна скористатись послугами відомих лоукостів.

Пасажири повинні пам’ятати про норму ручної поклажі при перельоті бюджетними авіакомпаніями. Кожен з європейських лоукостів має свої правила для ручної поклажі.

Зрештою, протягом багатьох років бюджетні авіакомпанії скоротили кількість пасажирів, які можуть взяти на борт, і додаткова ручна поклажа стала ключовим джерелом додаткового доходу.

Отже, чим відрізняються правила між трьома європейськими гігантами лоу-кост: easyJet, Ryanair і Wizz Air.

easyJet

easyJet , авіаперевізник зі штаб-квартирою в Лутоні,  пропонує найбільшу норму безкоштовного провозу ручної поклажі серед трьох основних груп бюджетних авіакомпаній Європи. Усі його пасажири мають право безкоштовно взяти на борт одну ручну поклажу розміром до 45 см x 36 см x 20 см . У дюймах ці розміри дорівнюють 17,7 x 14,2 x 7,9 дюймів .

Варто зазначити, що ці вимірювання включають такі аспекти, як ручки сумки та, якщо це можливо, її колеса. Щоб уникнути незручних ситуацій, коли попит на шафки над головою перевищує наявний простір, easyJet просить гостей розмістити свої безкоштовні сумки під сидінням перед ними. З точки зору ваги сумки, вони можуть важити до 15 кг (33,1 фунта).

Для пасажирів, які бажають взяти на борт більше ручної поклажі, easyJet також пропонує можливість додати до вашого бронювання другу, більшу ручну поклажу. Звичайно, за це стягується додаткова плата. Його потрібно зберігати в шафці на верхньому борту літака, його розміри можуть становити 56 см x 45 см x 25 см ( 22 x 17,7 x 9,8 дюйма) . Знову ж таки, максимально допустима вага в цьому випадку становить 15 кг (33,1 фунта).

Ryanair

Ryanair, ірландський лоукост, дозволяє своїм пасажирам брати з собою одну безкоштовну ручну поклажу, розміри якої не можуть перевищувати 40 см x 25 см x 20 см (15,7 дюйма x 9,8 дюйма x 7,9 дюйма) . У сукупності ці вимірювання свідчать про значне зменшення порівняно з дозволом easyJet при перевірці об’єму, оскільки вони множаться, щоб отримати ємність 20 літрів.

У той же час об’єм безкоштовних сумок easyJet становить 32,4 літра, що на 60% більше. Тим не менш, пасажири Ryanair, які бажають взяти з собою більше, також, як і їхні колеги на easyJet, мають можливість додати до свого бронювання другу ручну поклажу, розміри якої становлять 55 см x 40 см x 20 см ( 21,7 дюймів x 15,7 дюймів x 7,9 дюймів) .

За даними mybaggage.com, вартість додавання другого багажу коливається від €/£6 до €/£20 залежно від рейсу. Хоча верхній кінець цього спектру здається дорогим, варто зазначити, що він також включає пріоритетну посадку. Раніше невеликі валізи були безкоштовними, але The Guardian повідомляє, що це змінилося в 2018 році, коли надмірний попит на шафки, що закриваються над головою, знову відіграв свою роль.

Wizz Air

Що стосується Wizz Air , розміри безкоштовної ручної поклажі угорського перевізника трохи більші, ніж у Ryanair, і становлять 40 x 30 x 20 см (15,7 x 11,8 x 7,9 дюйма) . Це дає пасажирам 24 літри об’єму. Цікаво, що вимірювання Wizz Air не включають колеса та ручки сумки. Однак авіакомпанія заявляє, що "колеса повинні додавати не більше ніж 5 см до розміру сумки".

Покупці дорожчих тарифів Wizz Priority також мають право на другу, більшу ручну поклажу. Призначені для верхніх шафок, це можуть бути невеликі валізи з розмірами до 55 см x 40 см x 23 см (21,7 x 15,7 x 9,1 дюйма) . Вартість цієї добавки коливається від ‎5 до ‎40 євро в Інтернеті, або її можна придбати в аеропорту за ‎25 євро.

Джерело simpleflying