23.12.22 

ImageУ 20-у річницю авіакатастрофи в Ісфахані до меморіалу загиблим поклали живі квіти

Сьогодні вшановуємо пам’ять авіабудівників, які розбилися в горах Ірану 23 грудня 2002 року. 

Нагадаємо, літак Ан-140 з бортовим номером 14003 виконував рейс Харків-Трабзон (Турція)-Ісфахан (Іран) і при заході на посадку потерпів авіакатастрофу. На жаль, всі, хто знаходився на борту - 38 пасажирів і 6 членів екіпажу загинули. Серед них переважно відомі в авіації імена, директори авіапідприємств, їх заступники, керівники департаментів. 

Харківське авіапідприємство втратило у цій страшній катастрофі 25 своїх кращих працівників – шістьох членів екіпажу та 19 керівників департаментів, управлінь і відділів, інженерів, світлих розумів авіаційної промисловості, вмілих організаторів виробництва…

"Щиро співчуваємо нашим колегам, сім’ям загиблих із АНТК «Антонов», компанії «Мотор Січ», ВО «Південмаш», АТ «Авіоніка», НВК «Електронприлад», ЗМКБ «Прогрес», ХМЗ “ФЕД”. 

Сьогодні минає 20 років з дня трагедії, але біль втрати у серцях заводчан не згасає. Традиція відвідувати могили загиблих колег у роковини авіакатастрофи й понині лишається непорушною", - написав у фейсбук Олександр Кривоконь.

Керівництво ХДАВП вшанувало пам’ять полеглих, поклавши живі квіти на меморіалі. 

"У цій жахливій трагедії непоправимі втрати поніс не лише Харківський авіазавод, але й уся авіаційна галузь України. Адже загинули кращі авіафахівці багатьох авіапідприємств, - каже генеральний директор Олександр Кривоконь. - Хоч минають роки і сьогодні ми стикаємося з новими викликами і випробуваннями, але ми пам’ятаємо наших колег, сумуємо. Вічна пам’ять загиблим…", - зазначив керівник ХДАВП.

Фото: Олександр Кривоконь