10.04.23 

ImageAirbus підписав угоду про будівництво другої складальної лінії в Китаї

Розширення покращить виробництво літаків сімейства Airbus A320 , оскільки існуюча складальна лінія за межами Пекіна виробляє чотири літаки на місяць. 

Як повідомляє Reuters, генеральний директор Airbus Гійом Форі заявив, що розширення посилить плани європейської компанії збільшити виробництво сімейства A320neo до 75 літаків на місяць у 2026 році з 45 наприкінці 2022 року. 

З 2008 року Airbus збирає A320 у Тяньцзіні,, місті за 130 км на південний схід від Пекіна. Існуюча лінія збирає чотири літаки на місяць із основних деталей, що доставляються з Європи. 

Компанія планує збільшити виробничі потужності до шести літаків на місяць.

 На сьогодні в Тяньцзіні зібрано понад 500 літаків, більшість з яких поставлено китайським авіакомпаніям.

Завдяки додатковим виробничим потужностям у Китаї, Airbus прагне зберегти свою перевагу над Boeing на китайському ринку. 

Airbus заявив, що китайська авіаційна промисловість зростатиме на 5,3% на рік протягом наступних двох десятиліть, перевищуючи середній світовий показник 3,6%.

Форі підписав угоду через день після того, як президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європі слід протистояти розриву торговельних і дипломатичних відносин з Китаєм на тлі напруженості із Заходом.

Airbus також підписав рамкову угоду, що дозволяє поставку 160 літаків, які вже є в її портфоліо, включаючи 150 однофюзеляжних літаків і 10 A350.