27.04.23 

ImageПоки українські літаки літають виключно за кордоном, Україна активно готується до відновлення польотів цивільної авіації у себе.

Про це повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон. За словами Бона, зараз Франція надає українським цивільним пілотам і авіадиспетчерам можливість тренуватися на спеціальних симуляторах, щоб не втрачати навички.

"Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якомога швидше. А в разі, якщо у авіаторів немає практики, то за правилами безпеки вони не матимуть права відразу відновлювати роботу", – пояснив він.

Бон підкреслив, що Франція допомагає Україні бути готовою до того моменту, коли український авіапростір відкриється – повністю або частково.

"Як я зрозумів, в Україні вже є певні міркування щодо цього відкриття, і в Києві наполегливо над цим працюють. Але, звичайно, головним питанням досі залишається безпека", - сказав міністр.

Україна закрила свій повітряний простір для цивільних літаків вранці 24 лютого 2022 року у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії. За кілька годин до цього Росія закрила повітряний простір у своїх прикордонних з Україною областях.

Нещодавно Віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков розповів , що Уряд системно працює над трьома пріоритетами: збереження висококваліфікованого авіаційного персоналу, утримання авіаінфраструктури в належному стані та дерегуляція галузі.

Джерело unian