15.06.23 

ImageНа першому етапі Армія дронів вже навчила 10 тисяч операторів дронів. Більшість із них уже успішно виконують бойові завдання на фронті. 

Як повідомив Мінцифри Михайло Федоров у своєму Телеграм, на другому єтапі додані нові категорії — FPV-дрони та літаки-бомбери.

 FPV — швидкі та маневрені, зі снайперською точністю влучають у ціль та знищують російську техніку на мільйони доларів. Літаки-бомбери на кшталт української Лелеки і польського FlyEye також демонструють чудові результати — знищують окупантів на всіх ділянках фронту.  

Планується навчити 7 600 операторів керувати звичайними розвідувальними коптерами Mavic/Matrice/Autel. А ще — 2 тисячі операторів FPV-дронів та 400 пілотів літаків-бомберів. 

"Продовжуємо розвивати підхід, коли гроші ходять за військовими. Тобто боєць може вибрати одну з 26 приватних шкіл, а Армія дронів оплатить його навчання. Щоб підтримати розвиток шкіл, під час другого етапу зможемо заплатити їм удвічі більшу суму за навчання операторів. Так бізнес вкладатиме кошти в розвиток та масштабування.

Хочемо, щоб розвиток БПЛА не тільки у виробництві, а й у навчанні став частиною освітньої програми держави", - зазначив Федоров.