27.06.23 

ImageУкраїнська авіагалузь залишається на радарі світової авіаційної спільноти: головний підсумок Генеральної асамблеї ACI EUROPE|АСІ WORLD 2023

26-28 червня 2023 року  в Барселоні, Іспанія, працює генеральна асамблея ACI EUROPE|АСІ WORLD (Міжнародна Рада Аеропортів) - найбільший у світі авіаційний майданчик, який об’єднує лідерів авіагалузі, впливових авіаційних організацій ІАТА, ICAO, EUROCONTROL, European Commission, авіаційних інноваторів та експертів, керівників аеропортів з усіх регіонів ACI. 

Олів’є Янковець, генеральний директор ACI Europe особисто запросив взяти участь у заході та виступити перед учасниками асамблеї  керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексія Дубревського. Його виступ "Українські аеропорти – один рік безперервності роботи в умовах невизначеності та війни" - унікальна можливість  донести до міжнародної авіаційної аудиторії вищого рівня про стан аеропортової інфраструктури України, яка найбільш постраждала від військового  нападу російських агресорів і залучитись підтримкою світової спільноти щодо відновлення та відбудови української авіагалузі після перемоги України. 

"Війна змінила стратегію аеропорту з розвитку на виживання. Але вона не змінила його місію - стати високотехнологічним європейським хабом, що підвищує інвестиційну привабливість України",- підкреслив О.Дубревський під час свого виступу.-"У контексті війни та повної невизначеності для нас має важливе значення підтримка критичної аеропортової інфраструктури та нашого кваліфікованого персоналу, який є ключовим фактором для повоєнного відновлення авіаперевезень",- зазначив гендиректор МА "Бориспіль".

Олексій Дубревський також звернув увагу міжнародної транспортної спільноти у фокус проблематики української авіагалузі, для якої війна та закриття неба спричинили найгіршу кризу- руйнування інфраструктури, втрата кваліфікованого та досвідченого персоналу, економічні збитки внаслідок зміни кон’юнктури ринку.

"Велика кількість питань, які потрібно вже зараз вирішувати для відновлення української авіагалузі",- вважає Олексій Дубревський.- "Сполучення та комунікація зі світовою авіаспільнотою, з міжнародними авіаційними організаціями ІАТА, ICAO, EUROCONTROL, ACI Europe, EASA, ECAC, European Commission – найважливіше для забезпечення поетапної відбудови та відновлення галузі,  відновлення ринку авіаперевезень. Разом ми розглядаємо варіанти, щоб врятувати українську авіагалузь, яка зараз знаходиться не тільки під загрозою ракетних ударів, війна ставить під загрозу її майбутнє".   

На полях асамблеї гендиректор аеропорту «Бориспіль» провів низку зустрічей та  перемовин зі стратегічними партнерами щодо виваженої політики підтримки з боку авіаційних  міжнародних організацій, фондів та європейських аеропортів, які надали високу оцінку зусиллям працівників українського аеропорту по збереженню аеропортової інфраструктури в умовах війни. 

"Процес повоєнного відновлення українського авіаринку неможливий без залучення міжнародної допомоги та фінансових ресурсів донорської спільноти для забезпечення потреб постраждалої аеропортової інфраструктури, підтримання сертифікаційної придатності персоналу, необхідного технічного обладнання для успішного та безпечного оперування аеропорту у післявоєнний період",- підкреслив Дубревський.

"Ми представили нашим партнерам стратегію майбутнього потенціалу авіаційного ринку України та перспективні драйвери росту, можливості повного інтегрування українського авіаційного сектору у європейську мережу. Впевнений, авіагалузь України залишається на порядку денному світової авіаційної спільноти",- додав гендиректор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Генеральна асамблея ACI EUROPE|АСІ WORLD є масштабною платформою для обговорення останніх тенденцій розвитку галузі та планів на її майбутній розвиток. Для української авіагалузі потрібно залишаться в епіцентрі сучасних тенденцій та не відставати від світових стандартів після відкриття повітряного простору, йти в ногу з часом.

В Барселоні також досягнули домовленостей щодо спільної зустрічі в Брюсселі між керівниками українських аеропортів, Украерорухом, Державіаслужбою України та європейськими організаціями EASA, Eurocontrol та DG NEAR під егідою ACI EUROPE (Міжнародна Рада Аеропортів). Головна мета зустрічі- об’єднати зусилля в синергію майбутнього відновлення української цивільної авіації.