28.06.23 

ImageРішенням Кабінету Міністрів України керівником Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" (правонаступник ДК "Укроборонпром") призначено Германа Сметаніна. 

Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року. 

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки. 

За словами Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до процесу трансформування концерну. 

"Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру та трансформувати "Укроборонпром". Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни", – коментує Міністр. 

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат всіх та все, що мав ДК "Укроборонпром".

Нагадаємо, 27 червня Президент України підписав указ про звільнення Юрія Гусєва з посади генерального директора Державного концерну "Укроборонпром".

Юрій Гусєв був призначений гендиректором ДК «Укроборонпром» Указом Президента України 3 грудня 2020 року.

21 березня Кабмін утворив Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" шляхом перетворення Держконцерну "Укроборонпром".