29.06.23 

ImageУкраїна та інші учасники міжнародної координаційної групи подають до Міжнародного суду ООН позов проти Ірану за збиття літака рейсу PS752.

Про це 29 червня повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Ми, члени Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, що представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, зазначаємо, що між Іраном та Координаційною групою не було досягнуто згоди щодо організації арбітражу відповідно до статті 14 Конвенції про боротьбу з незаконними актами, спрямованими проти безпеки цивільної авіації”, – зазначається в тексті спільної заяви.

Члени групи і надалі домагатимуться притягнення Ірану до відповідальності за знищення цивільного рейсу, наголошується в заяві.

“Відповідно, Координаційна група має намір продовжувати колективні зусилля, щоб забезпечити притягнення Ірану до відповідальності за незаконне збиття рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» шляхом якнайшвидшого передання спору до Міжнародного суду ООН”, – зауважили у документі.

Нагадаємо. 8 січня 2020 р. після зльоту з аеропорту Тегерана двома ракетами класу "земля-повітря" було збито пасажирський літак Boeing 737-800NG рейсу PS752 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України. Загинули всі 176 осіб – 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (9 членів екіпажу та 2 пасажири).

Джерело novynarnia