02.08.23 

ImageМіністр оборони України Олексій Резніков повідомив про введення в експлуатацію 10-ї моделі FPV-дрона у ЗСУ. 

Необхідні процедури сьогодні завершила відповідна комісія при Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

"Маємо невеликий ювілей. Тримаю в руках 10-ту модель FPV-дрона, який офіційно стає в експлуатацію у Збройних Силах України. Переконливі ТТХ і новий масштаб виробництва. Головне — збережені життя наших воїнів", — зазначив Олексій Резніков у Фейсбук .

Глава оборонного відомства подякував за спільну працю своєму колезі Михайлу Федорову, "Армії дронів", компанії-виробнику та усім залученим до процесу фахівцям.

"Цей FPV-дрон, як й інші моделі, збираються в України, але переважно з іноземних комплектуючих. Наступний рівень — виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин", — наголосив Олексій Резніков.

Резніков повідомив, що за 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння/до експлуатації понад 30 моделей БПЛА різних типів – розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів. Офіційно створено боєприпаси для БПЛА як окрему категорію.

Завдяки спрощеній процедурі прийняття озброєння та військової техніки в експлуатацію. Тоепер проводиться за лічені тижні.