12.08.23 

ImageУряд спростив імпорт комплектуючих для військової техніки: тепер її зможуть ремонтувати на будь-якому підприємстві з відповідними потужностями, - Юлія Свириденко

Компоненти військової техніки постачатимуться в Україну за спрощеною процедурою – без дозволу Державної служби експортного контролю. Таке рішення ухвалив Уряд на засіданні 11 серпня. Йдеться про імпорт спеціально призначених, чи модифікованих до військового використання компонентів.

«До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. В тому числі йдеться про комплектуючі для бронетехніки та спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів.

Спрощення процесу суттєво посилить спроможності тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців. Це значить, що наші захисники значно швидше отримуватимуть необхідну для перемоги броню», - розповіла Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

При цьому вона зазначила, що дозвільнии? порядок зберігається для імпорту товарів, про міжнародні передачі (імпорт) яких Украі?ною подається звітність до міжнародних організаціи?, та для імпорту товарів, які можуть бути використані у терористичних цілях та обіг яких на територіі? Украі?ни обмежении? законодавством. Таким чином Україна сумлінно виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів спростив  ввезення в Україну, зокрема  БПЛА та комплектуючих до них, засобів керування, приладів нічного та телевізійного бачення, оптичних прицілів для зброї, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення і т.ін.