01.09.23 

Image1 вересня у Полтавській області розпочали прощання із екіпажами двох гелікоптерів, які 29 серпня розбилися у Донецькій області. Зібралися рідні та знайомі бійців.

Панахиду за полеглими захисниками розпочали близько 10:00 у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, що в селі Горбанівка Щербанівської громади. 

Про це повідомляє Суспільне із місця події.

Відспівують Івана Ярового, Юрія Анісімова, Валентина Воробця, Євгена Кисіля, Віктора Опанасюка та Владислава Римара. Це чотири пілоти та два бортових техніки із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Про це Суспільному розповів речник бригади Євген Ракіта.

На панахиду прийшли рідні, знайомі та побратими полеглих бійців. Домовини накрили українськими прапорами.

Як повідомив Суспільному речник 18-ї бригади Євген Ракіта, два гелікоптери розбилися 29 серпня біля села Новоявленка у Краматорському районі на Донеччині. Це сталося під час виконання бойового завдання.

Серед шести загиблих - житель Полтавської області Юрій Анісімов. Як повідомив речник, воїн був старшим бортовим техніком, мав звання капітан.

Як повідомила Суспільному голова Решетилівської громади Оксана Дядюнова, чоловік був родом із села Хрещате, проживав у Полтаві. Юрію Анісімову було 37 років.

Також того дня загинув льотчик-штурман вертольота Валентин Воробець, він народився 2000-го року, був старшим лейтенантом. Таке ж звання мав Іван Яровий, він теж народився 2000-го. Був штурманом ланки.

Іще два загиблих були капітанами - це бортовий технік Євген Кисіль, який народився 1988-го, та командир ланки Владислав Римар, 1995-го року народження.

Найстарший загиблий - Віктор Опанасюк, 1967-го року народження. Він був полковником та командиром вертольота.

Військові, які загинули 29 серпня, виконували завдання на Бахмутському напрямку на двох вертольотах Мі-8. Це сталося, коли екіпажі ухилялися від атаки російського винищувача Су-35.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш Суспільному розповів, що авіатроща сталася у Краматорському районі Донецької області. Аби уникнути імовірного ураження, вони заходили на посадку, і сталася авіакатастрофа. Її причини поки не з’ясували, над цим працює спеціальна комісія.

Серед загиблих  чотири пілоти та два бортових техніки із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Про це Суспільному розповів речник бригади Євген Ракіта.

Справу щодо падіння вертольотів почали вивчати у Державному бюро розслідувань . Правоохоронці досліджують технічний стан гелікоптерів. Також розглядають версії щодо обстрілу чи диверсії.

Розслідування ведуть за статтею 416 Кримінального кодексу України ? це порушення правил польотів або підготовки до них. Санкція - позбавлення волі на строк до 15 років.

Джерело suspilne