11.09.23 

ImageЛитва запропонувала українським авіакомпаніям розглянути питання про початок діяльності в Литві, а також брати участь у національних конкурсах в цій країні на виконання рейсів за стратегічними напрямками.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна, пише ЦТС.

Це відбулось пыд час засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке провели Віце-прем’єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр економіки та інновацій Литви Аушрінє Армонайтє. Одним з напрямків обговорення були питання співпраці в транспортній сфері.  

"Ми також домовилися поглибити співпрацю у авіаційній сфері та сподіваємося на відновлення авіаперевезень між Литвою та Україною найближчим часом", - заявила заступниця міністра.

Вона також проінформувала, що сторони обговорювали можливість відновлення пасажирського залізничного сполучення між Литвою і Україною. Зокрема, мова йде про розвиток маршруту Київ-Варшава-Вільнюс.

Відзначимо, що наразі найактивнішою з українських авіакомпаній за кордоном є SkyUp, яка зареєструвала власну компанію в ЄС, а також надає в мокрий лізинг іншим перевізникам свої літаки. А авіакомпанія Supernova Airlines, що входить до групи компаній "Нова пошта", здійснює вантажні перевезення між Польщею і Латвією за маршрутом Жешув-Рига.