22.09.23 

ImageМузей Міжнародного аеропорту Лос-Анджелес Flight Path Museum присвятив авіації України спеціальну виставку.

Виставка була підготовлена у співробітництві з Державним музеєм авіації імені О.К. Антонова (ДМА ).

Україна неодноразово дивувала світ своїми досягненнями в авіаційній галузі. Створені її фахівцями літаки використовувалися по всій планеті – від сільського господарства до перевезення космічних "шатлів".

Під час церемонії відкриття нової експозиції президент Flight Path Museum Жан-Крістоф Дік зокрема сказав: "Виставка розповідає про історію та розвиток авіації в Україні". Її спонсором виступив LA Breakfast Club. "Ми вдячні за цю щедру підтримку, яка допомогла зробити виставку доступною для наших відвідувачів", – наголосив містер Дік.

На виставці демонструються моделі створених в Україні літаків, цікаві артефакти, а також предмети, що надіслав ДМА. Моделі в основному представляють літаки "Антонова". Серед них – унікальний Ан-225, який був найбільшим літаком у світі і використовувався для перевезень надзвичайно великих вантажів. На превеликий жаль, його знищили в лютому 2022 року на аеродромі Гостомель під час битви з російськими агресорами за Київ. 

На виставці також представлено модель іншого антоновського важковаговика Ан-124. Такі літаки, що належать "Авіалініям Антонова", є постійними гостями Міжнародного аеропорту Лос-Анджелес. Причому їх стоянка знаходиться поруч із Flight Path Museum. Відвідувачі музею неодноразово могли спостерігати процедуру завантаження Ан-124, зокрема і космічними супутниками для доставки на стартові майданчики в різні регіони світу.

До Flight Path Museum можна завітати з четверга до суботи з 12:00 до 16:00 години. Музей розташований у колишньому "імператорському" терміналі за адресою 6661 W. Imperial Highway, Los Angeles, CA 90045.

Музей діє під керівництвом неприбуткової організації Flight Path Learning Center of Southern California та агентства Los Angeles World Airports, яке керує аеропортами Лос-Анджелес і Ван-Найс. Отримати додаткову інформацію можна на www.flightpathlax.com , Twitter @flightpathlax, Facebook @flightpathmuseum .