01.11.23 

ImageМіністр освіти та науки України Оксен Лісовий призначив колишнього президента Київстару Петра Чернишова своїм радником з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту (КАІ).

Лісовий вважає, що Чернишов допоможе активізувати співпрацю КАІ з бізнесом. Його досвід стане «важливим фактором успіху майбутньої трансформації систем управління» університетів в Україні. Про це міністр повідомив у Facebook.

Наразі експрезидент Київстару працює у міністерстві на громадських засадах.

Глава МОН додав, що в Україні триває реформа управління у вишах.

13 жовтня розпочалася реорганізація Національного авіаційного університету, на базі якого планують створити два заклади. Триває підготовка до формування наглядової ради КАІ, до складу якої увійдуть як представники держсектору, так і учасники освітнього процесу та представники бізнесів, додав Лісовий.

Чернишов підтвердив своє призначення, яке для нього стало «неординарним викликом». Головною метою на цій посаді він назвав «зробити з КАІ інженерний університет на рівні хороших у Східній Європі», а також — розробляти нові корпоративні стандарти для п’яти університетів. Наглядові ради у вишах мають стати схожими на наглядові ради у корпораціях, додав радник міністра.

Петро Чернишов був президентом компанії Київстар у період з 2015 по 2018 рік. Він — лідер та засновник ГО Kontora Pi. Народився у Росії, проте у липні 2014 року разом з сім'єю вирішив відмовитись від російського громадянства, на той момент проживав в Україні понад 10 років. У серпні 2015 року президент Петро Порошенко своїм указом надав Чернишову українське громадянство.

У жовтні Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про реформу вищої освіти в Україні. Він передбачає зокрема відмову від заочної форми та можливість скоротити термін навчання.

Джерело NV