09.11.23 

ImageСім безпілотників Primoco ONE чеського виробництва передав Збройним Силам України Уряд Німеччини.

Про це йдеться у звіті німецького уряду, пише Мілітарний.

Безпілотники, які вироблені чеською компанією Primoco, призначені для проведення розвідки, спостереження та рекогносцировки на тактичному рівні.

Компанія-виробник заявляє, що максимальна злітна вага Primoco ONE становить 150 кілограмів, а тривалість польоту – до 15 годин.

Операційний радіус управління з наземної станції – до 200 кілометрів, а загальна дальність польоту – до 2 000 кілометрів, а крейсерська швидкість доходить до 150 кілометрів на годину, час перебування у повітрі – до 10 годин. Дрон може піднятися на висоту до 3 кілометрів та брати на борт корисне навантаження до 30 кілограмів.

Корисне навантаження дрона складається з оптичних, інфрачервоних та нічних камер, мультиспектральних або гіперспектральних камер та зашифрованих систем зв’язку.

Він може виконувати зліт і посадку в будь-який час доби, навіть за несприятливих погодних умов.

Вбудована система автопілотування забезпечує повністю автоматизований зліт, посадку та автономне виконання плану польоту. Використовуючи злітно-посадкову смугу розміром 300 метрів, БПЛА надає замовникам можливість виконувати польоти без необхідності використання послуг аеропортів.

У листопаді 2022 року повідомлялось, що Люксембург передав Україні парітю з шести безпілотників Primoco ONE.

Ці безпілотники Люксембург закупив у рамках військової допомоги українським Збройним Силам після вторгнення в країну російських військ.