11.11.23 

ImageРозвідники ГУР отримали безпілотні комплекси з дальністю до 180 кілометрів.

"Спецпризначенці ГУР МО України отримали від Фонду компетентної допомоги армії „Повернись живим“ безпілотний авіаційний комплекс PD-2 ? надійний та ефективний засіб для оперативно-тактичної розвідки", — йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Робочий радіус PD-2 — до 180 км. Він має денну камеру з 30-кратним зумом та тепловізійну оптику з 5 кратним зумом. PD-2 здатен здійснювати трекінг цілі у режимі реального часу з відстані у 5 000 метрів.

"Комплекс складається із двох БПЛА, мобільного пункту управління, та наземної станції. Його вартість разом з додатковими елементами комплектації склала 29 мільйонів 921 тисячу 679,17 грн", — повідомляють у ГУР МОУ.

"Наша вдячність також адресована волонтерам із фонду „Повернись живим“ ? це вже другий придбаний та переданий ними для воєнних розвідників БПАК PD-2", — зазначили в ГУР МОУ.

Разом із комплексом оператори отримали від волонтерів фонду повнопривідний мікроавтобус із вмонтованим пунктом керування безпілотниками.