29.11.23 

ImageУ низці українських ЗМІ з посиланням на російськомовне інтернет-видання "Важные истории"(зареєстровано у Латвійській Республіці) з’явилася інформація про те, що з січня 2022 року по липень 2023 року російська компанія "Авиа ФЭД сервис" імпортувала до рф компоненти для літаків і гвинтокрилів виробництва деяких підприємств АТ "Українська оборонна промисловість".

Також вказано, що продукція постачалася через компанії LINKER (ОАЕ) та "Бакайторг1" (Киргизька Республіка).

Укроборонпром офіційно повідомляє, що підприємства зазначені у повідомленнях, – АТ «Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування», ДП "ХМЗ "ФЕД" і АТ "Київський завод "Радар" – з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з рф, а також не мали та не мають контрактів із LINKER і "Бакайторг1".

Укроборонпром звертає увагу, що з початку повномасштабного вторгнення підприємства АТ "Українська оборонна промисловість"  не експортували зазначену в матеріалах  продукцію.

Проте зазначимо, що зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Товариство вважає за потрібне нагадати засобам масової інформації про численні фейки, які розповсюджує рашистська пропаганда щодо діяльності української оборонки, та необхідність ретельного фактчекінгу матеріалів особливо під час повномасштабного вторгнення.