15.12.23 

ImageТриває візит делегації НАУ до Азербайджану: викладачі інституту ІКАО читатимуть лекції для місцевих керівних кадрів цивільної авіації

Під час візиту до Азербайджанської Республіки відбулась зустріч Голови комісії з реорганізації НАУ в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимира Шульги та директора інституту ІКАО НАУ Олега Петровського з Головою правління Державної інспекції з забезпечення безпеки польотів при Державному агентстві цивільної авіації Азербайджану Рамілем Мамедовим.

Під час зустрічі сторони підкреслили важливість багаторічного співробітництва у галузі перепідготовки керівних кадрів цивільної авіації Азербайджанської Республіки на курсах підвищення кваліфікації Інституту ІКАО НАУ.

У результаті переговорів сторони домовились щодо організації курсів підвищення кваліфікації «Система управління безпекою авіації» та «Методики оцінки загроз та ризиків» для понад 30 представників вищого керівництва та державних інспекторів Державної інспекції з забезпечення безпеки польотів при Державному агентстві цивільної авіації Республіки Азербайджан у січні 2023 року. 

Взаємовигідна співпраця дозволяє системно підвищувати кваліфікацію авіаційний фахівців Європейського та Північно-Атлантичного регіону ІКАО та забезпечує валютні надходження університету. Проведення курсів стане наступним впевненим кроком розвитку багаторічного співробітництва авіаторів України та Азербайджанської Республіки.