10.02.24 

ImageЗакарпатський апеляційний суд 6-го лютого підтвердив незаконність звільнення Закарпатською обласною радою Олега Коцюби з посади директора КП "Міжнародний аеропорт "Ужгород" та постановив поновити його на посаді очільника летовища.

Про це йдеться на сайті апеляційного суду, повідомляє "Суспільне"

Суд ухвалив рішення поновити Олега Коцюбу на посаді директора ЗОКП "Міжнародний аеропорт "Ужгород" та стягнути на користь очільника летовища із підприємства за період з 9 червня 2022 року до 17 травня 2023 року суму у розмірі 772 855,36 гривні середнього заробітку за час вимушеного прогулу. У решті рішення суду першої інстанції залишили без змін.

20 травня 2021 року на черговій сесії Закарпатської обласної ради VII скликання Олега Коцюбу обрали на посаду керівника КП "Міжнародний аеропорт "Ужгород". За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів.

19 травня 2022 року Олега Коцюбу звільнили з посади директора КП "Міжнародний аеропорт "Ужгород". За відповідне рішення на сесії Закарпатської обласної ради VIIІ скликання проголосували 45 депутатів із 54 присутніх.

За словами тодішнього голови Закарпатської облради Володимира Чубірка, причиною такого кроку стала заборгованість КП перед працівниками підприємства, заборгованість перед Пенсійним фондом України, відсутність відповідей керівника КП на запити керівництва та депутатів обласної ради.