19.02.24 

ImageЗа підтримки Посольства США в Україні відбувся Круглий стіл, присвячений проблемам авіабудівної освіти в Україні.

Про це повыдомила прес-служба Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського "ХАІ".

Метою заходу було залучення роботодавців, представників профільних закладів вищої освіти та міжнародних партнерів до обговорення проблем, викликів та напрямків розвитку вищої освіти в галузі літакобудування, зокрема в виготовленні виробів з композиційних матеріалів.

На Круглому столі взяли участь високопосадовці та представники галузі літакобудування, а також представники Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського. Декан факультету літакобудування, Дмитро Крицький, та заступник декана, Олександр Каратанов, представили університет та поділилися своїм поглядом на ключові аспекти проблем в галузі.

Однією з основних тем обговорення стало питання підготовки кадрів у галузі літакобудування, особливо з фокусом на виробництво виробів з композиційних матеріалів. Зазначено, що розвиток технологій у цій сфері потребує відповідного апгрейду у вищій освіті.

Декан першого факультету ХАІ, Дмитро Крицький, наголосив на необхідності залучення індустрії та міжнародних партнерів до активної участі в процесі навчання студентів. Йому допомагав Олександр Каратанов, який звернув увагу на важливість розвитку практичних навичок студентів в реальних виробничих умовах.

Учасники Круглого столу визначили основні напрями розвитку в галузі літакобудування та визначили завдання для спільної роботи вищих навчальних закладів та представників індустрії. Ключовими аспектами стали підвищення якості навчання, впровадження інноваційних підходів та активна взаємодія з міжнародними партнерами для обміну найкращими практиками.

Можна зазначити, що Круглий стіл "Проблеми авіабудівної освіти в Україні" став важливим кроком у розв'язанні актуальних завдань галузі літакобудування та забезпеченні високого рівня підготовки кадрів для вітчизняної індустрії. Підтримка Посольства США в Україні та активна участь представників ХАІ підкреслюють важливість цього питання для об'єднання зусиль усіх зацікавлених сторін.