22.02.24 

ImageСьогодні 25-та річниця з Дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України

Це – шлях, пройдений спільними зусиллями та кропіткою працею усього особового складу. Завдяки йому загін працює і ефективно виконує завдання за призначенням.

Не лише в Україні, а й за її межами, авіаційні рятувальники неодноразово залучалися до ліквідації надзвичайних ситуацій. Географія виконання завдань льотним складом САЗ за кордоном досить широка. Це ряд європейських, африканських країн та країн Близького Сходу. За 25 років виконано близько 34 тисяч вильотів.

Авіація САЗ допомагає в боротьбі з надзвичайними ситуаціями, виконує завдання будь-якої складності, починаючи від перевезення вантажів, гуманітарної допомоги, а також гасінням пожеж з повітря, пошуком людей у горах чи лісах та аеромедичною евакуацією.

В умовах війни наші рятувальники не мають зброї, проте вони завжди готові першими прийти на допомогу тим, хто постраждав від ворожих дій. Не зупиняються здобувати нові вміння та знання, якими володіє далеко не кожна країна світу. Засвоюють болісні уроки та стають ще сильнішими.

Пишаємося кожним! Схиляємо голови перед тими, хто загинув…