13.03.24 

ImageТриває програма ознайомлення старшокласників з освітнімі можливостями закладу

Сьогодні, 13 березня, відбулася профорієнтаційна зустріч представників Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "Харківській авіаційний інститут" з учнями 11-х класів Зміївської громади.

 Співробітники вишу продовжують програму ознайомлення старшокласників області з освітніми можливостями ХАІ, це був вже 10-й виїзд в міста Харківської області. 

У заході взяли участь близько 60 школярів з 1 і 2 ліцеїв міста, а також Зідьківського та Чемужівського ліцеїв.

Ця подія стала можливою завдяки співпраці керівництва університету з відділом освіти Зміївської міської ради та була організована відділом доуніверситетської освіти.

Факультети ХАІ представили різноманітні експонати, які вразили уяву школярів та сприяли поглибленню знань про аерокосмічну галузь та можливості навчання в університеті. Серед експонатів були: 3D сканер, лопатки компресорів та турбін, відцентровий компресор, поршень авіаційного двигуна, модель робота на гусеничному шасі, пірометр, розумний будинок, станція відстежування сонця, лабораторна модель з функціями реального супутника CubeSAT, модель ракети, VR-окуляри, а також демонстрація розробок власного софту з використанням IDE Unity, Rider та фреймворку AR Foundation на прикладі додатка доповненої реальності SEB-AR, генерація образу студента майбутнього нейромережами Lexica Aperture та Deep Dream Generator.

Ця зустріч надала учням можливість не лише познайомитися з технологічними новинками та досягненнями у галузі авіації та космонавтики, але й отримати вичерпну інформацію щодо можливостей навчання та майбутньої кар'єри в аерокосмічному університеті.