10.04.24 

Image10 квітня виконувачкою обов’язків ректора НАУ стала депутатка Київської міської ради від партії Слуга народу Ксенія Семенова.

Про своє призначення на посаду Семенова розповіла у соціальній мережі Facebook.

"Від сьогодні я виконую обов'язки ректорки НАУ. Це вперше, коли таке рішення Міністерство освіти й науки приймає на основі рекомендації Наглядової ради", - наголосила жінка.

Вона додала, що її можна вважати "спадковою освітянкою".

"Знаю, що таке атмосфера наукового пошуку з дитинства, і що таке ГВФ теж знаю з дошкільного віку. Але я не людина цієї системи. Я не розумію цінності формальних титулів, за якими нічого не стоїть, жорсткої ієрархії, статусності, недоречної бюрократії, приписування в статті авторів, які нічого не писали, плагіату", - наголосила Ксенія.

Вона уточнила, що голова наглядової ради - Петро Чернишов - людина "також із наукової родини, але із бізнесу".

З боку уряду цей "проект" координує Михайло Федоров. Слідкують за тим, що відбувається - всі у державі.

"Все схоже на момент "коли, якщо не зараз". В НАУ крутий потенціал і дуже боляче було дивитись останні 10 років, як університет знищують. Тепер величезна кількість професіоналів і випускників НАУ готові долучитися до реформи університету. Є люди всередині, на яких не страшно опертися. Все має вийти. Приєднуйтесь", - підсумувала Семенова.

Згідно з наказом МОН, Семенова залишатиметься на посаді до призначення керівника відповідно до законодавства, але не пізніше ніж до 9 жовтня 2024 року.

Першим про призначення розповів голова наглядової ради університету Петро Чернишов Forbes Україна. Він наголосив, що вже в травні наглядова рада має намір оголосити конкурс на посаду ректора, який триватиме орієнтовно три-чотири місяці.

Ксенія Семенова — депутатка Київської міської ради від партії "Слуга Народу", викладачка та волонтерка. Народилася 3 березня 1990 року в Кривому Розі.

Семенова є випускницею НАУ: у 2013 році вона закінчила Національний авіаційний університет за спеціальністю "Електронні пристрої та системи". У 2016 році закінчила аспірантуру та стала кандидаткою наук у тому ж виші.

З 2013 до 2021 року Семенова викладала у НАУ. А до призначення в. о. ректорки, з листопада 2023 року вона працювала як в. о. проректорки з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ.

З 2015 по 2018 рік вона працювала керівницею напряму в українській секції американського Інституту інженерів з електротехніки та електроніки, а з 2017 по 2019 рік — інженеркою в компанії Radionics у напрямі алгоритмів обробки сигналів та симуляції сигналу радарів.

З 2021 року – директорка освітніх програм в мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, що займається бізнес-освітою для молоді та розвиває підприємницьку екосистему України.