27.01.22 

Живлення будинків від автономних джерел енергії стає все більш популярним, особливо зараз, у період віялових відключень та зростальних тарифів. Бути автономним означає генерувати та зберігати всю енергію, яка може знадобитися вам і вашій родині, прямо під вашим дахом. Незалежність від центральних електромереж означає впевненість у тому, звідки береться ваша електроенергія, і знати, що у вас є запас на екстрений випадок.

Навіщо вам домашній акумулятор?

Люди вважають, що наявність сонячних панелей на даху є ключем до автономії від електричної мережі, але це не зовсім так. Подумайте, коли ваші сонячні панелі виробляють найбільше електроенергії? Коли сонце в зеніті. Дуга генерації сонячної енергії — це постійний, передбачуваний підйом і спад, що відповідає сходу й заходу сонця.

Image 

Як стати незалежним від електромережі за допомогою домашнього акумулятора

Однак споживання електроенергії у вашому домі має зовсім іншу траєкторію, з переважним піком у вечірні години. Через це домогосподарства, у яких встановлені лише сонячні панелі на дахах, у кінцевому підсумку повертають більшу частину електроенергії назад в електромережу, зберігаючи залежність від комунальної компанії, щоби задовольнити вашу вечірню потребу в електроенергії.

Розв?язати проблему з автономністю від мережі допоможуть акумулятори для сонячних панелей, велике різноманіття яких є на https://www.solargarden.com.ua/product-category/akumulyatory/. Замість того, щоби віддавати електроенергію, вироблену вашими сонячними панелями, назад у мережу, зберігайте її в акумуляторі. Домашні акумулятори для сонячних панелей — це єдиний спосіб досягти енергетичної незалежності, не змінюючи свій спосіб життя.

Image 

Що таке незалежність від мережевої електроенергії?

Навіть якщо ви підтримуєте слабке підключення до електромережі, володіння сонячними панелями на даху та домашнім акумулятором дійсно може підвищити вашу енергетичну безпеку, допоможе зекономити бюджет та покласти додаткову суму грошей у вашу кишеню: 

  • Акумулятор буде живити ваш будинок, коли електромережа виходить із ладу;
  • Акумулятори гарантують, що ви завжди отримуєте найвигіднішу ціну на електроенергію;
  • Енергетичний ринок змінюється, і власники акумуляторів стають його гравцями.

Незалежно від того, чи ви прагнете автономності від електромережі, чи хочете знизити комунальні витрати, акумулятори відкривають для вас цілий новий світ можливостей та дозволяють зберегти бюджет.