11.04.22 

ImageАвіакомпанія SkyUp (Київ) планує здійснення перевезень великих обсягів вантажів із Китаю в Україну через Польщу, Румунію та Молдову, а також розробляє концепт перевезень вантажів із США, для чого необхідно пройти спеціальну процедуру отримання дозволів FAA. 

Як повідомляється на сайті авіакомпанії, вона також веде діалог із Southern Airways Express (США) щодо брендування їхніх повітряних суден у кольори українського прапора та обговорює можливість створення "сестринських авіаліній", які могли б залучити працювати співробітників SkyUp на основі аутсорсингу.

Згідно з даними на сайті авіакомпанії, в березні SkyUp виконав 21 евакуаційний рейс за маршрутом Кишинів – Тель-Авів і перевіз 2835 біженців до Ізраїлю за програмою репатріації, а також їхніх 124 домашніх улюбленців.

На сьогодні SkyUp працює над можливістю виконання евакуаційних рейсів до Португалії, Швеції та Великої Британії за програмою Ізраїль - Румунія.

Крім цього, SkyUp домовився з аеропортом Сучави (Румунія) про можливість транспортування карго. Це найближча точка до кордону України.

Компанія також підтвердила перевезення гуманітарних вантажів із Португалії та Ізраїлю в Україну через Польщу, зокрема шоломів та одягу для армії.

Зазначається, що за цей час компанія перевезла 112 тонн гуманітарного вантажу. До складу вантажу ввійшли медикаменти, зокрема інсулін, а також дитяче харчування, засоби особистої гігієни та побутової хімії, ковдри, пелюшки тощо. Вантаж було розподілено за цільовим призначенням: на потреби українських біженців у Кишиневі та різних містах України.