02.05.22 

ImageЛатвійська авіакомпанія airBaltic оголосила, що погодилася взяти у мокрий лізинг один літак Boeing 737-900ER авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Літак та його екіпаж виконуватимуть польоти в мережі airBaltic короткостроково з 1 травня 2022 року.

Мартін Гаусс, головний виконавчий директор airBaltic, повідомив: "Міжнародні Авіалінії України є надійним довгостроковим партнером airBaltic. Зараз дуже складний час для українського народу та його національної авіакомпанії. Ми тимчасово беремо їх літаки в мокрий лізинг, і таким чином забезпечуємо короткострокову роботу співробітникам "Міжнародних авіаліній України".

Сергій Фоменко, віце-президент Авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" з питань комерції, повідомив: "Ми хочемо подякувати нашому дуже хорошому партнеру та другу airBaltic за те, що вибрали компанію "Міжнародні авіалінії України" як постачальника додаткової пропускної спроможності для своєї мережі. Особливо зараз, коли МАУ тимчасово не може виконувати рейси в Україну та з України, такий акт міжнародного авіаційного співробітництва є дуже символічним і важливим. МАУ як сертифікований перевізник IOSA готова надавати високоякісний сервіс на маршрутах airBaltic".

airBaltic вирішила орендувати додаткові літаки на короткий термін через вплив, викликаний проблемами глобального ланцюга поставок. Таке рішення дає можливість компанії забезпечити запланований графік польотів.

airBaltic продовжує пропонувати найкраще сполучення з Ригою, Таллінном, Вільнюсом та Тампере, з’єднуючи їх із провідними європейськими бізнес-центрами та транзитними вузлами. Крім того, airBaltic пропонує широкий вибір місць відпочинку з Риги, Латвія. Повний розклад рейсів та квитків airBaltic доступний на домашній сторінці компанії www.airbaltic.com.