05.05.22 

ImageКомпанія EOS Макса Полякова надала Україні можливість отримувати високоточні супутникові знімки завдяки комерційній угоді з GEOSAT

Україна де-факто стала власником мультиспектрального оптичного супутника та отримує ексклюзивні супутникові дані від GEOSAT 2. Зважаючи на ризики інформаційного порядку денного в умовах військової агресії, повідомлення про угоду з’явилося у публічному просторі лише зараз.

Про це йдеться у пресрелізі компанії EOS, що належить бізнесмену Максу Полякову.

GEOSAT 2 став першим супутником, який вже передає оперативні дані спостереження за територією України виключно для використання нашою країною. Супутник знаходиться на орбіті та дозволяє отримувати дані з надвисокою роздільною здатністю, раніше недоступною для України. Він також надає можливість отримувати знімки на відстані 100 кілометрів від державних кордонів України. Виведений на орбіту у січні 2022 року український супутник «Січ-2-30» має у рази меншу роздільну здатність.

Стратегічне партнерство EOS та GEOSAT 2 зміцнює потенціал космічної розвідки України та допомагає збільшити ефективність захисту території країни, а також підвищує якість збору даних про збитки, які завдала населенню та економіці військова агресія російської федерації. Дані також можна використовувати для вирішення завдань в аграрному секторі, лісовому господарстві та інших галузях.

"Реальні виклики, з якими зіткнулася Україна, показали нестачу якісних супутникових знімків для багатьох напрямів. Наш доступ до GEOSAT 2 буде корисним для всіх галузей економіки України, які використовують супутникову аналітику у своїй діяльності в довгостроковій перспективі. Однак дуже важливим є доступ до супутникових даних саме для оперативної військової розвідки", — каже засновник EOS, міжнародний підприємець та меценат Макс Поляков.

"Україна має активізувати розробку власних технологій, які б дозволили посилити безпеку країни. Не залежати від зволікань міжнародних партнерів або багатомісячного підписання контрактів з іноземними компаніями. А самим створювати сучасне озброєння та бути готовими будь-якої миті захищати свою країну та українців. Я готовий інвестувати у військові та розвідувальні технології, спрямовані на зміцнення безпеки України", — наголосив Макс Поляков.

Система GEOSAT 2 надає високоякісні та економічно вигідні послуги клієнтам по всьому світу. Супутник працює на сонячно-синхронній орбіті з середньою висотою 620 км з місцевим часом висхідного вузла (LTAN) 10 годин 30 хвилин, що дозволяє отримувати дані із частотою середнього часу повторного відвідування два дні по всьому світу (один день у середніх широтах). 

EOS (www.eos.com) — частина інвестиційного портфоліо Noosphere Ventures — надійний глобальний постачальник супутникової аналітики на основі штучного інтелекту. Технології компанії охоплюють рішення дистанційного зондування Землі для прийняття обдуманих рішень у сферах сільського господарства, видобутку корисних копалин, нафти, безпеки та оборони, а також інших сферах. 

GEOSAT (https://geosat.space/) — компанія, що займається спостереженням за Землею, постачальник зображень та інформаційних продуктів із власних супутників та супутників компаній-партнерів. Визначаючи своїми пріоритетами клієнтоорієнтованість, оперативність та гнучкість, GEOSAT надає своїм клієнтам по всьому світу індивідуальні рішення, що базуються на високоякісних зображеннях.