06.05.22 

ImageУ квітні цього року аеропортом скористалося понад 419 тисяч пасажирів, а за перші чотири місяці року аеропорт обслужив понад 1,1 мільйона пасажирів, свідчать оперативні дані про діяльність аеропорту.

"Квітневе збільшення пасажиропотоку було зумовлене відкриттям нових та поновленням старих маршрутів з початком літнього сезону, а також зростанням інтенсивності польотів та гарною наповнюваністю рейсів. Люди користуються можливостями, які пропонує Рига, і ми раді, що кількість пасажирів перевищила найоптимістичніший прогноз", – каже голова правління аеропорту "Рига" Лайла Одиня.

У квітні аеропорт обслужив 4105 пасажирських літаків та 419,3 тис. пасажирів, що становить 65% від допандемійного рівня. 17% або 71,4 тис. пасажирів використовували аеропорт "Рига" як транзитний.

У зв'язку зі зростанням пасажиропотоку аеропорт "Рига" нагадує про необхідність своєчасного прибуття на рейс – не менш ніж за дві години до нього, щоб встигнути не поспішаючи пройти всі необхідні процедури та контроль безпеки.

Як і прогнозувалося раніше, війна в Україні та пов'язані з нею глобальні санкції призвели до падіння обсягів вантажних авіаперевезень у квітні. У квітні аеропорт «Рига» обслужив 138 вантажних літаків та 1540 тонн повітряних вантажів. Порівняно з 2019 та 2021 роками падіння склало майже 30%. Загалом за перші чотири місяці цього року кількість авіаційних вантажів збільшилась на один відсоток порівняно з відповідним періодом минулого року, але знизилася на 8% порівняно із січнем–квітнем 2019 року.

На чверть порівняно з квітнем 2019 року зросла кількість бізнес-рейсів, а також технічних та інших польотів — у квітні аеропорт обслужив 322 таких рейси. За перші чотири місяці року порівняно з аналогічним періодом 2019 року кількість бізнес-рейсів, технічних та інших польотів зросла на 86 відсотків.