13.05.22 

ImageАвіакомпанія SkyUp в квітні виконала 19 чартерних та гуманітарних рейсів і 38 рейсів на умовах лізингу

Пасажирські та евакуаційні рейси

У квітні SkyUp виконали 19 рейсів та перевезли 903 пасажира. Серед них — люди, яким потрібно було дістатися до безпечних місць тимчасового перебування. 

Дмитро Сєроухов, СЕО SkyUp Airlines, зазначив: "В організації евакуаційних рейсів велику допомогу і необхідну підтримку нам надали Віктор Пухарський та Посольство України в Португальській Республіці, радник Посольства України в Молдові Сергій Гуменюк та надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Марк Шевченко, Посольство КНР у Молдові та ДАСУ. Щиро вдячні партнерам за співпрацю".

Серед маршрутів, за якими виконували рейси: Анталія — Спліт, Стамбул — Афіни, Стамбул — Анталія, Стамбул — Гданськ, Кишинів — Тель-Авів, Кошице — Стамбул, Лісабон — Варшава.

Також за партнерськими контрактами надано літаки для виконання ще 38 рейсів та перевезення 5 054 пасажирів.

Вантажні перевезення

У квітні виконали 6 вантажних рейсів, якими перевезли 64,6 тонни гуманітарного вантажу. Основними маршрутами доставки вантажу стали Тель-Авів — Люблін, Тель-Авів — Кишинів, Лісабон — Варшава. До вмісту гуманітарної допомоги увійшли шоломи для тероборони, медикаменти та інші предмети першої необхідності, засоби гігієни, підгузки та продукти харчування. 

Благодійні матчі ФК "Шахтар"

У квітні SkyUp спільно з футбольним клубом "Шахтар" ініціювали серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace. 

Мета товариських матчів — не лише зібрати кошти на допомогу Україні, але й розказати всьому світу про трагедію невинних людей. Футболісти команди виходили на поле у футболках з назвами міст, які постраждали від російської агресії, із зображенням дочки захисниці Маріуполя. З гравцями на поле виходив хлопчик, якому вдалося вибратися з Маріуполя, та дружина загиблого в Маріуполі військовослужбовця з їхніми дітьми. На одному з секторів стадіону розкладали іграшки у кількості, рівній числу загиблих від дій російських окупантів дітей.      

Всього ФК "Шахтар" провів чотири благодійні матчі. За перші три з "Олімпіакосом" (Пірей), "Лехією" (Гданськ) та "Фенербахче" (Стамбул) вдалося зібрати 10,7 мільйона гривень, які буде передано українським захисникам, медикам та постраждалим від війни. Заключний матч серії відбувся 1 травня з "Хайдуком" (Спліт). 

Співпраця

Авіакомпанія продовжує шукати партнерів для співпраці. Завдяки компаніям, з якими вже виконують спільні проекти, Skyup поступово відновлює операційну діяльність. До роботи, частково та на повний робочий день, залучають до 40% персоналу компанії.

Джерело skyup.aero