01.06.22 

ImageЗ 23 по 27 травня 2022 року відбулася XX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів "Зоряний шлях".

Незважаючи на те, що зараз в Україні скрутні часи, Конференція «Зоряний шлях» відбулася у форматі Google Meet-конференції, було представлено 76 робіт школярів за 10 напрямами Конференції, було 136 онлайн-підключень, а в обговоренні доповідей взяло участь близько 200 учасників та гостей Конференції.

Цього року на двадцятому "Зоряному шляху" зустрілися команди з різних областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Львівської, Одеської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської.

Враховуючи воєнний стан в Україні, деякі учасники змогли долучитися до Конференції з Італії, Німеччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Польщі, Румунії, Словаччини та Чехії, а дехто з постійних учасників дивом вийшли на зв’язок навіть із окупованої території – м. Херсона.

Тому ХХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» цього року не тільки ювілейна, але ще й набула Міжнародного значення.

За результатами цікавої та плідної роботи Конференції дипломами було нагороджено 49 учасників, решта учасників та гостей Конференції була відзначена грамотами та подяками. Конференція надала юнацтву поштовх до пошуку нових знань та наукової творчості, а керівникам науково-дослідних робіт та супроводжуючим − натхнення до їх святої праці щодо виховання майбутньої еліти України.